Vakantiehuis huren in Sainte Maxime

Sainte Maxime is een heerlijk Zuid-Frans dorpje gelegen aan de Franse Rivièra, vlakbij het welbekende St. Tropez. Het dorpje heeft nog geen 14.000 inwoners en het is er dan ook gemoedelijk rustig. In de wijde omgeving zijn veel activiteiten te doen, maar in het dorpje zelf zul je uitgebreid tot rust komen. Dat is ook de reden dat veel mensen ervoor kiezen om een vakantiehuis te huren in Sainte-Maxime.

Activiteiten en bezienswaardigheden in en rondom Sainte Maxime

Sainte Maxime zelf is een klein dorpje in het zuiden van Frankrijk. Veel meer dan een kerk en wat winkels zult u er niet vinden. De grootste bezienswaardigheid is ongetwijfeld de semafoor. Vanaf deze semafoor heeft u een mooi uitzicht op de Kaap Sardineau en het Massif des Maures. Daarnaast is er ook een casino te vinden in het dorpje.

Sainte Maxime van Boven
In de omgeving zijn er meer activiteiten te doen en bezienswaardigheden te bezichtigen. Sainte Maxime ligt in dezelfde baai als Saint Tropez, een eveneens kleine plek die bekendstaat als ontmoetingsplek voor kunstenaars. Hoewel het stadje maar 6000 mensen telt, wordt de havenplaats elk jaar bezocht door zeker 5 miljoen mensen. Veel daarvan zijn de allerrijksten die elk jaar in hun boot of jacht St. Tropez bezoeken. Het is een pittoresk dorpje dat vooral bekendstaat om haar haven en de mooie stranden. Voor de jetset is Saint Tropez één van de topbestemmingen van de hele wereld. Er zijn dan ook genoeg activiteiten te doen zoals je mag verwachten in een stad die goed bezocht wordt. Het is er echter niet altijd druk – er zijn maanden in het jaar dat het leven stilvalt en de ouderwetse havenplaats weer haar oude charme terugkrijgt.

Daarnaast zijn er ook grote steden als Nice en Montpellier te vinden in de nabije omgeving.

Vakantiehuis in Sainte Maxime

Een vakantiehuis huren in Sainte Maxime is een goede optie wanneer u wilt genieten van de rust, maar tegelijkertijd dichtbij drukkere stadjes als St. Tropez wilt zitten. Vakantiehuizen in Sainte Maxime zijn volop te vinden door de ligging vlakbij populairdere plaatsen als St. Tropez. Door een vakantiehuis te huren in Sainte Maxime geniet u wel van de lusten, maar niet van de lasten. Het is er namelijk goed vertoeven, maar de prijzen liggen lager dan in St. Tropez.